Bezelyeli Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?
Bezelye ve tavuk severler için unutulmaz bir tat olan Bezelyeli Tavuklu Börek tarifimizi not almaya ne dersiniz?
Bezelyeli Tavuklu Börek için gerekli olan malzemeler
Hamur İçin:
Patates Püresi İçin:
İçi İçin:
Bezelyeli Tavuklu Börek nasıl yapılır?
Bir kap içinde yumurta sarıları, un, tuz ve yeterli miktarda su karıştırılır.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır ve unlu bir zeminde tabak büyüklüğünde tek tek açılır.
Eritilmiş margarin fırça yardımı ile hamur parçalarının üzerine sürülür.
Yağlanmış 3 tane hamur parçası üst üste yerleştirilir ve diğer hamurlarda aralarına margarin sürülerek aynı şekilde üst üste yerleştirilir.
Hazırlanan hamurlar 5 dakika kadar buzlukta bekletildikten sonra merdane yardımı ile tekrar açılır ve aralarına margarin sürülerek üst üste yerleştirilir ve 10 dakika tekrar buzlukta bekletilir.
Buzluktan çıkarılan hamurlar 3 milimetre kalınlığında açılır.
Pürenin hazırlanması için patatesler haşlanır ve çatal yardımı ile ezilir.
Ezilen patateslerin içine tuz ve kaşar peyniri rendesi eklenerek karıştırılır.
Hamurlar dikdörtgen şeklinde kesilir ve içine hazırlanan tavuk ve bezelye dökülür.
Yufkanın 4 tarafı da üst üste koyularak kapatılır ve ters çevrilerek tepsiye yerleştirilir.
Yufkaların üzerine 4 santimetre aralıklarla bıçak ile çizik atılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Orta derecede ısıtılmış olan fırında pişirildikten sonra dilimlenir ve üzeri,ne kaşar peyniri rendesi serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Bezelye ve tavuk severler için unutulmaz bir tat olan Bezelyeli Tavuklu Börek tarifimizi not almaya ne dersiniz?
Bezelyeli Tavuklu Börek için gerekli olan malzemeler
Hamur İçin:
- 750 gram Tavuk Göğsü
- 250 gram Haşlanmış Bezelye
- 2 Su Bardağı Un
- 2 tane Yumurtanın Sarısı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Su
- Yarım Paket Margarin
- Tuz
Patates Püresi İçin:
- 2 tane Patates
- 1.5 Yemek Kaşığı Margarin
- Yarım Çay Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığ Kaşar Peyniri Rendesi
- Tuz
İçi İçin:
- 1 Tane Yumurtanın Sarısı
Bezelyeli Tavuklu Börek nasıl yapılır?
Bir kap içinde yumurta sarıları, un, tuz ve yeterli miktarda su karıştırılır.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur ve hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır ve unlu bir zeminde tabak büyüklüğünde tek tek açılır.
Eritilmiş margarin fırça yardımı ile hamur parçalarının üzerine sürülür.
Yağlanmış 3 tane hamur parçası üst üste yerleştirilir ve diğer hamurlarda aralarına margarin sürülerek aynı şekilde üst üste yerleştirilir.
Hazırlanan hamurlar 5 dakika kadar buzlukta bekletildikten sonra merdane yardımı ile tekrar açılır ve aralarına margarin sürülerek üst üste yerleştirilir ve 10 dakika tekrar buzlukta bekletilir.
Buzluktan çıkarılan hamurlar 3 milimetre kalınlığında açılır.
Pürenin hazırlanması için patatesler haşlanır ve çatal yardımı ile ezilir.
Ezilen patateslerin içine tuz ve kaşar peyniri rendesi eklenerek karıştırılır.
Hamurlar dikdörtgen şeklinde kesilir ve içine hazırlanan tavuk ve bezelye dökülür.
Yufkanın 4 tarafı da üst üste koyularak kapatılır ve ters çevrilerek tepsiye yerleştirilir.
Yufkaların üzerine 4 santimetre aralıklarla bıçak ile çizik atılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Orta derecede ısıtılmış olan fırında pişirildikten sonra dilimlenir ve üzeri,ne kaşar peyniri rendesi serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.