Büzgülü Börecik Nasıl Yapılır?
Görüntüsüyle iştah kabartacak bir lezzet Büzgülü Börek. Kıyma ile lezzetlenen böreğimizin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışına göz atabilirsiniz…
Büzgülü Börecik için gerekli olan malzemeler
Hamur İçin:
İçi için:
Büzgülü Börecik nasıl yapılır?
Karbanot, tuz ve un karıştırılarak ortası açılır.
2 yumurta ve eritilmiş margarin ilave edilip süt ya da su azar azar ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir.
Soğan yemeklik kıyılır ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Patatesler soyulup tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
Kavrulan soğanlar ocaktan alınıp içine kıyma ve patatesler eklenip karıştırılır.
Karabiber ve tuz eklenip yoğrulur ve bekletilir.
Bekletilen hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır.
Unlu bir zeminde mantı yufkası inceliğinde açılarak yuvarlak şekil verilir.
Hamurun ortasına hazırlanan patatesli harçtan birer kaşık koyulur ve hamur kenarlarına küçük pililer yapılarak harç üzerinde büzdürülür ve üstten toplanır.
İyice büzdürülüp yapıştırılan hamurlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında alt ve üstü pembeleşene kadar pişirilip ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Görüntüsüyle iştah kabartacak bir lezzet Büzgülü Börek. Kıyma ile lezzetlenen böreğimizin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışına göz atabilirsiniz…
Büzgülü Börecik için gerekli olan malzemeler
Hamur İçin:
- Un
- Yarım Fincan Süt ya da su
- 1 Fincan Yoğurt
- Yarım Fincan Sıvı Yağ
- 1 Tane Yumurta
- 2 Çay Kaşığı Karbonat
- 1 Fincan Erimiş Margarin
- Tuz
İçi için:
- 200 Gram Yağsız Kıyma
- 1 tane Soğan
- 2 tane Patates
- 1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Büzgülü Börecik nasıl yapılır?
Karbanot, tuz ve un karıştırılarak ortası açılır.
2 yumurta ve eritilmiş margarin ilave edilip süt ya da su azar azar ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir.
Soğan yemeklik kıyılır ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Patatesler soyulup tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
Kavrulan soğanlar ocaktan alınıp içine kıyma ve patatesler eklenip karıştırılır.
Karabiber ve tuz eklenip yoğrulur ve bekletilir.
Bekletilen hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır.
Unlu bir zeminde mantı yufkası inceliğinde açılarak yuvarlak şekil verilir.
Hamurun ortasına hazırlanan patatesli harçtan birer kaşık koyulur ve hamur kenarlarına küçük pililer yapılarak harç üzerinde büzdürülür ve üstten toplanır.
İyice büzdürülüp yapıştırılan hamurlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında alt ve üstü pembeleşene kadar pişirilip ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.