Çark Böreği Nasıl Yapılır?
Patates, milföy ve hindi salamı lezzetlendirilen Çark Böreği. Farklı bir lezzet denemek isteyenlerin beğenisini kazanacak olan böreğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Çark Böreği için gerekli olan malzemeler
Çark Böreği nasıl yapılır?
Patatesler haşlanıp soyularak tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
Yağ tavaya alınarak kızdırılır.
Soğanlar küçük küçük doğranıp tavaya atılır ve pembeleşene kadar kavrulur.
Pembeleşen soğanların üzerine küçük küçük doğranmış hindi salamları eklenir.
Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.
Geniş ve uzun bir aluminyum folyonun üzerine milföy hamurları yerleştirilir.
Milföy hamurlarının ortalarına hazırlanan patatesli harç koyulur ve rulo yapılarak kapatılır.
İki kenarıda iyice kapatılan hamurlar şekli bozulmadan folyo içine sarılır.
Hamurlar dış kısmı sertleşene kadar buzlukta tutulur.
Sertleşen milföyler folyodan çıkarılır, 5 santim aralıklarla kesilir ve yuvarlak şekil verilerek hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Patates, milföy ve hindi salamı lezzetlendirilen Çark Böreği. Farklı bir lezzet denemek isteyenlerin beğenisini kazanacak olan böreğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Çark Böreği için gerekli olan malzemeler
- 4 Tane Haşlanmış Patates
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 1 Tane Soğan
- 4 Dilim Hindi Salamı
- 1 Demet Maydanoz
- 5 Tane Milföy Hamuru
- 2 Tane Yumurtanın Sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Pulbiber
Çark Böreği nasıl yapılır?
Patatesler haşlanıp soyularak tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
Yağ tavaya alınarak kızdırılır.
Soğanlar küçük küçük doğranıp tavaya atılır ve pembeleşene kadar kavrulur.
Pembeleşen soğanların üzerine küçük küçük doğranmış hindi salamları eklenir.
Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.
Geniş ve uzun bir aluminyum folyonun üzerine milföy hamurları yerleştirilir.
Milföy hamurlarının ortalarına hazırlanan patatesli harç koyulur ve rulo yapılarak kapatılır.
İki kenarıda iyice kapatılan hamurlar şekli bozulmadan folyo içine sarılır.
Hamurlar dış kısmı sertleşene kadar buzlukta tutulur.
Sertleşen milföyler folyodan çıkarılır, 5 santim aralıklarla kesilir ve yuvarlak şekil verilerek hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.