Dizmana Böreği Nasıl Yapılır?
Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif Dizmana Böreği. Böreğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Dizmana Böreği için gerekli olan malzemeler
Üzeri için:
Dizmana Böreği nasıl yapılır?
Fırın tepsisinin yanları ve tabanı margarin ile yağlanır ve un serpilir.
Patatesler diri kalacak şekilde bol su ile haşlanır.
Haşlanan patatesler soyulup rendelenir.
Soğan küçük küçük doğranır ve kıyma ile birlikte yarı yarıya pişene kadar kavrulur.
Kavrulan kıyma ve soğan üzerine patatesler ilave edilir.
Karabiber, ince ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edilip karıştırılır.
El sıvı yağa batırılıp hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
Yuvarlanan parçalar çay tabağı büyüklüğünde açılıp ortalarına patatesli harç koyulup kenarları toplanarak birleştirilir.
Hazırlanan yuvarlaklar sıvı yağa batırılıp yağlanıp unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Sıkı sıkı yerleştirilen yuvarlaklar en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
Derin bir kap içinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurt karıştırılır ve tepsiye dizili yuvarlakların üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilip ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif Dizmana Böreği. Böreğimiz için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Dizmana Böreği için gerekli olan malzemeler
- 3 Tane Ekmek Hamuru
- 200 gram Kıyma
- 1 Tane Soğan
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Tane Yumurta
- 4 Tane Patates
- 1 Demet Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Haşhaş
Dizmana Böreği nasıl yapılır?
Fırın tepsisinin yanları ve tabanı margarin ile yağlanır ve un serpilir.
Patatesler diri kalacak şekilde bol su ile haşlanır.
Haşlanan patatesler soyulup rendelenir.
Soğan küçük küçük doğranır ve kıyma ile birlikte yarı yarıya pişene kadar kavrulur.
Kavrulan kıyma ve soğan üzerine patatesler ilave edilir.
Karabiber, ince ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edilip karıştırılır.
El sıvı yağa batırılıp hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
Yuvarlanan parçalar çay tabağı büyüklüğünde açılıp ortalarına patatesli harç koyulup kenarları toplanarak birleştirilir.
Hazırlanan yuvarlaklar sıvı yağa batırılıp yağlanıp unlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Sıkı sıkı yerleştirilen yuvarlaklar en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
Derin bir kap içinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurt karıştırılır ve tepsiye dizili yuvarlakların üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilip ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.