GuidePedia

0
Çeşminigar Çorbası Nasıl Yapılır?

Sofralarımızda çokça tüketilen bir yemektir çorba. Bu nedenle farklı çorba tariflerinin sizi rahatlatacağını düşündük ve size Osmanlı döneminden kalma bir tarif sunuyoruz. Ağzınıza layık bu lezzeti geleneksel çorbalar listenize eklemeyi unutmayın. Buyrun tarife…

Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet soğan
  • Çeyrek limonun suyu

Yapılışı;
Soğanları mümkün olduğunca küçük parçalara bölün. Margarinle beraber pembeleşene kadar kavurun. Kavurduktan sonra üzerine un ilave edin ve un sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayıklanmış mercimekleri tencereye koyun ve et suyu ve 5 bardak suyla pişirin. Kendinize göre tuz eklemeyi unutmayın. Çorbayı ateşten aldıktan sonra süzgeçten geçirin ve tekrar ağır ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın. Tencereye önce sütü sonra yumurta sarılarını yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada sürekli karıştırın. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Dilerseniz küçük bir tavada az margarinle küp şeklindeki ekmek parçalarını kıtırlaştırıp çorbayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top