Cevizli Kete Nasıl Yapılır?
Uzun süre muhafaza edebileceğiniz doyurucu birlezzet “Cevizli Kete”. Gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım..
Cevizli Kete için gerekli olan malzemeler
Cevizli Kete nasıl yapılır?
Maya ılık süt ile karıştırılır. Şeker ilave edilip mayalanması için bekletilir.
Mayalandıktan sonra un ve tuz eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirilir ve hazırlanan hamur 15 parçaya ayrılarak her parça yuvarlanır.
Hazırlanan toplardan birer yufka açılır ve yufkalar eritilmiş yağ ile yağlanarak içine ceviz serpilir.
Hazırlanan yufkalar rulo yapılır ve daire şeklinde yuvarlanıp gül şekli verilir.
Az yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilip ayran ile birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.
Uzun süre muhafaza edebileceğiniz doyurucu birlezzet “Cevizli Kete”. Gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım..
Cevizli Kete için gerekli olan malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı toz bira mayası
- 2 kahve fincanı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Cevizli Kete nasıl yapılır?
Maya ılık süt ile karıştırılır. Şeker ilave edilip mayalanması için bekletilir.
Mayalandıktan sonra un ve tuz eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirilir ve hazırlanan hamur 15 parçaya ayrılarak her parça yuvarlanır.
Hazırlanan toplardan birer yufka açılır ve yufkalar eritilmiş yağ ile yağlanarak içine ceviz serpilir.
Hazırlanan yufkalar rulo yapılır ve daire şeklinde yuvarlanıp gül şekli verilir.
Az yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilip ayran ile birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.