Tavuklu Pay Nasıl Yapılır?
Şık sunumu ile damaklarınız da kalacak olan bir lezzet “Tavuklu Pay”. Sizler de bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atabilirsiniz…
Tavuklu Pay için gerekli olan malzemeler
Harcı İçin:
Tavuklu Pay nasıl yapılır?
Harç için göğüs etleri kuşbaşı doğranır, biberlenip tuzlanır.
Margarin eritilir ve yağ kızdığında tavuklar ilave edilip sotelenir.
Pişen etler tavadan alınır ve fazla yağı süzdürülür.
Krema, maydanoz, bezelye ve havuç karıştırılır.
Hamur için un elenir ve tuz ilave edilip karıştırılır.
Karışımın ortası açılır ve margarin ilave edilip el ile ovulur.
Yumurta ilave edilip yedirilir.
Pürüzsüz bir doku elde edene kadar yoğrulur ve nemli bir bezle sarılarak 30 dakika dinlendirilir
Dinlendirilen hamur merdane ile açılır ve tart kabına döşenir ve hamur 5 – 6 yerinden delinir.
Hazırlana harç kalıba döşenir ve morney sos dökülür.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Şık sunumu ile damaklarınız da kalacak olan bir lezzet “Tavuklu Pay”. Sizler de bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atabilirsiniz…
Tavuklu Pay için gerekli olan malzemeler
- 200 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram – 6 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı margarin
- 1 tane yumurta
Harcı İçin:
- 2 tane tavuğun göğüs kısımları
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 75 gram haşlanmış iç bezelye
- 75 gram haşlanmış havuç
- 2 su bardağı Morney sos
Tavuklu Pay nasıl yapılır?
Harç için göğüs etleri kuşbaşı doğranır, biberlenip tuzlanır.
Margarin eritilir ve yağ kızdığında tavuklar ilave edilip sotelenir.
Pişen etler tavadan alınır ve fazla yağı süzdürülür.
Krema, maydanoz, bezelye ve havuç karıştırılır.
Hamur için un elenir ve tuz ilave edilip karıştırılır.
Karışımın ortası açılır ve margarin ilave edilip el ile ovulur.
Yumurta ilave edilip yedirilir.
Pürüzsüz bir doku elde edene kadar yoğrulur ve nemli bir bezle sarılarak 30 dakika dinlendirilir
Dinlendirilen hamur merdane ile açılır ve tart kabına döşenir ve hamur 5 – 6 yerinden delinir.
Hazırlana harç kalıba döşenir ve morney sos dökülür.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.