Deve Tabanı Baklava Nasıl Yapılır?
Vazgeçilmez tatlılarımız arasında öne çıkan bir lezzet elbette baklavadır. Peki bu lezzeti biraz farklılaştırmak ister misiniz?
Deve Tabanı Baklava için gerekli olan malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Un
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için :
250 gram kızdırılmış tereyağı
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
Deve Tabanı Baklava nasıl yapılır?
Su, zeytinyağı ve limon suyu karıştırılıp içine yavaş yavaş un ilave edilir.
Elle iyice çırpıldıktan sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri bez ile örtülüp 20 dakika kadar bekletilir.
Hazırlanan hamurdan 12 tane ceviz büyüklüğünde beze yapılır ve üzerine nişastalı un serpilerek açılır.
Her yufka karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından büzülerek toplanır.
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyulup üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek fırına koyulur.
Pembeleşen baklava fırından çıkarılıp ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun.
Vazgeçilmez tatlılarımız arasında öne çıkan bir lezzet elbette baklavadır. Peki bu lezzeti biraz farklılaştırmak ister misiniz?
Deve Tabanı Baklava için gerekli olan malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Un
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için :
250 gram kızdırılmış tereyağı
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
Deve Tabanı Baklava nasıl yapılır?
Su, zeytinyağı ve limon suyu karıştırılıp içine yavaş yavaş un ilave edilir.
Elle iyice çırpıldıktan sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri bez ile örtülüp 20 dakika kadar bekletilir.
Hazırlanan hamurdan 12 tane ceviz büyüklüğünde beze yapılır ve üzerine nişastalı un serpilerek açılır.
Her yufka karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından büzülerek toplanır.
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyulup üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek fırına koyulur.
Pembeleşen baklava fırından çıkarılıp ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.