Tulumba Tatlısı Nasıl yapılır?
Geleneksel Türk tatlılarımızdan biri daha, Tulumba Tatlısı. Misafirlerinize sunacağınız bu lezzetli tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Tulumba Tatlısı için gerekli olan malzemeler
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
5 tane yumurta
125 gram margarin
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
2 su bardağı kızartma yağı
Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti için 4,5 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su kaynatılır.
Ardından limon suyu ilave edilir.
Koyulaşınca ocaktan alınır.
Bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konulup kaynatılır.
Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir.
Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. (Hafif ateşte 8-10 dakika).
Ilık hale geldiğinde yumurtalar birer birer kırılır.
Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur.
Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.
Kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
Tava sallanarak pembeleşinceye dek kızartılır.
Soğuk şuruba katılıp 5 dakika sonra tabağa alınır.
Afiyet olsun…
Geleneksel Türk tatlılarımızdan biri daha, Tulumba Tatlısı. Misafirlerinize sunacağınız bu lezzetli tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Tulumba Tatlısı için gerekli olan malzemeler
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
5 tane yumurta
125 gram margarin
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
2 su bardağı kızartma yağı
Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti için 4,5 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su kaynatılır.
Ardından limon suyu ilave edilir.
Koyulaşınca ocaktan alınır.
Bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konulup kaynatılır.
Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir.
Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. (Hafif ateşte 8-10 dakika).
Ilık hale geldiğinde yumurtalar birer birer kırılır.
Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur.
Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.
Kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
Tava sallanarak pembeleşinceye dek kızartılır.
Soğuk şuruba katılıp 5 dakika sonra tabağa alınır.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.