Pırasalı Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?
Pırasa ile lezzetlenen muhteşem bir lezzet Pırasalı Arnavut Böreği. Adından oldukça çok bahsedilen Arnavut Böreğini biz de sizler için hazırladık. Böreğimizin yapılışı ve malzemeler için tarifimize göz atabilirsiniz…
Pırasalı Arnavut Böreği için gerekli olan malzemeler
Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır?
Derin bir kap içine un ilave edilip ortası açılır.
1 yumurta, su ve azar azar su ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
Pırasalar ince ince kıyılır, havuç rendelenir.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyulup doğranmış olan pırasa ve havuç eklenerek sote edilir.
Açılan ilk yufka tepsiye koyularak kenarları tepsinin dışına doğru çıkarılır.
Yufkanın üzerine sıvı yağ eklenerek yağlanır.
İlk yufka üzerine iki yufka daha koyularak aralarına beyaz peynir serpilir.
Peynir üzerine pırasalı harç yayılır ve tekrar iki yufka koyulur.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılıp son yufka üzerine dökülür ve bir bıçak ile 4 – 5 yerinden delinir.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Börek piştikten sonra alt ve üstüne hafif su serpilir ve tekrar 10 dakika fırında pişirilerek dilimlenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Pırasa ile lezzetlenen muhteşem bir lezzet Pırasalı Arnavut Böreği. Adından oldukça çok bahsedilen Arnavut Böreğini biz de sizler için hazırladık. Böreğimizin yapılışı ve malzemeler için tarifimize göz atabilirsiniz…
Pırasalı Arnavut Böreği için gerekli olan malzemeler
- 750 gram un
- 1 kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 250 gram beyaz peynir
- 2 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır?
Derin bir kap içine un ilave edilip ortası açılır.
1 yumurta, su ve azar azar su ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
Pırasalar ince ince kıyılır, havuç rendelenir.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyulup doğranmış olan pırasa ve havuç eklenerek sote edilir.
Açılan ilk yufka tepsiye koyularak kenarları tepsinin dışına doğru çıkarılır.
Yufkanın üzerine sıvı yağ eklenerek yağlanır.
İlk yufka üzerine iki yufka daha koyularak aralarına beyaz peynir serpilir.
Peynir üzerine pırasalı harç yayılır ve tekrar iki yufka koyulur.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılıp son yufka üzerine dökülür ve bir bıçak ile 4 – 5 yerinden delinir.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Börek piştikten sonra alt ve üstüne hafif su serpilir ve tekrar 10 dakika fırında pişirilerek dilimlenir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.