GuidePedia

0
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Gerçekten vaz geçilmez tat!
Müptelası çok olan yemeye doyamayanlar için İşkembe Çorbası. Biraz uğraştırıcı olsa da sizler de bu lezzeti mutlaka denemek isteyeceksiniz. Bizim tarifimizden işkembe çorbasını sizler de denemek istiyorsanız tarifimize mutlaka göz atmalısınız…

İşkembe Çorbası için gerekli olan malzemeler

  • 1 tane koyun işkembesi
  • 1 tane soğan
  • 2 kahve fincanı un
  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber

Terbiyesi için:

  1. 3 tane yumurta sarısı
  2. 2 tane limon
  3. 1 baş sarmısak
  4. 1 kahve fincanı sirke

İşkembe Çorbası nasıl yapılır?
İşkembe yıkanıp temizlenir ve 4 – 5 litre su ile ocağa koyulur.
Soğan dörde bölünerek işkembe içine ilave edilir ve sarmısak, tuz ve limın kabuğu eklenip kaynatılır.
Kaynayan çorba üzerinden köpükleri alınır ve işkembe yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Pişen işkembe tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
3 tane yumurta sarısı, yarım limon suyu, yarım su bardağı su ile terbiye hazırlanır.
Kalan yağ eritilip kırmızıbiber eklenerek çorba üzerine gezdirilir.
NOT:
Sarmısak ve tuz havanda dövülür ve 1 kahve fincanı sirkeyle karıştırılır.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top