Kefal Çorbası Nasıl Yapılır?
Balık severler için lezzetli bir çorba tarifi veriyoruz. Mis gibi kokan bu çorbanın yapımı da sizi zorlamayacak. Nasıl mı yapılıyor? İşte malzemelerimiz ve nasıl yapıldığı…
Kefal Çorbası için gerekli olan malzemeler
Kefal Çorbası nasıl yapılır?
2 yemek kaşığı yağ tencerede eritilir. Eriyen yağın üzerine yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Patates,kereviz ve havuçların kabukları soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.
Doğranan sebzeler tencereye eklenip karıştırılarak sote edilir.
Yumuşayan sebzelerin üzerine yeterince su eklenir ve salça ve tuz ilave edilir.
Kefalin içi temizlenerek yıkanır. 2 santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesilir.(Bel kemiği çıkarılmadan.)
Sebzelerin üzerine balık parçaları ilave edilerek ağır ateşte balık ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Çorbanın suyu süzgeçten geçirilir.(Sebzelerin tadı balığa geçtiği için posalar kullanılmaya gerek kalmayacak.
Tereyağında 2 yemek kaşığı un kavrulur.
Kavrulan una 1 kepçe çorba suyundan eklenir ve un bulamaç haline geldikten sonra tencereye aktarılır.1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Servis tabağına birer dilim kefal koyulup çorbanın suyundan bir kepçe gezdirilir.Limon sıkarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Balık severler için lezzetli bir çorba tarifi veriyoruz. Mis gibi kokan bu çorbanın yapımı da sizi zorlamayacak. Nasıl mı yapılıyor? İşte malzemelerimiz ve nasıl yapıldığı…
Kefal Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 1 adet kefal balığı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kereviz
- 1 adet limon
- 4-5 adet defne yaprağı
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Kefal Çorbası nasıl yapılır?
2 yemek kaşığı yağ tencerede eritilir. Eriyen yağın üzerine yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Patates,kereviz ve havuçların kabukları soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.
Doğranan sebzeler tencereye eklenip karıştırılarak sote edilir.
Yumuşayan sebzelerin üzerine yeterince su eklenir ve salça ve tuz ilave edilir.
Kefalin içi temizlenerek yıkanır. 2 santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesilir.(Bel kemiği çıkarılmadan.)
Sebzelerin üzerine balık parçaları ilave edilerek ağır ateşte balık ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Çorbanın suyu süzgeçten geçirilir.(Sebzelerin tadı balığa geçtiği için posalar kullanılmaya gerek kalmayacak.
Tereyağında 2 yemek kaşığı un kavrulur.
Kavrulan una 1 kepçe çorba suyundan eklenir ve un bulamaç haline geldikten sonra tencereye aktarılır.1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Servis tabağına birer dilim kefal koyulup çorbanın suyundan bir kepçe gezdirilir.Limon sıkarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.