Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?
Çoğumuzun uzaktan baktığı bir sebzedir kereviz. Adı duyulunca yüz buruşturanımız çoktur eminim :) Çoğumuza itici gelen bu sebzenin aslında çok sağlıklı olduğu bilinse de yapmamak ve yaptırılmaması için çeşitli bahaneler bulunur. Biz de sizler için bu sebzeyi nasıl göze ve damağa hitap eder diye düşünüyorken Kereviz Çorbası aklımıza geldi. Evet bu çorbayı içtikten sonra tüm ön yargılarınızdan kurtulacağınızdan eminiz. İşte sizler için Kereviz Çorbası için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığı…
Kereviz Çorbası için gerekli olan malzemeler
Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
3 adet kereviz temizlenip soyularak yıkanır. İri parçalar halinde kesilip limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile 10-15 dakika pişirilir.
Haşlanmış kerevizler suyu ile beraber sıcakken rondodan geçirilerek püre haline getirilir.
Kerevizlerin içerisine ince ince kıyılmış olan dere otları eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir tencerede un ve yağ kavrulur. Kaynatılıp ılık hale getirilmiş et suyu kavrulmuş una ilave edilir.
Et suyunun içerisine, karabiber, tuz ve kereviz püresi eklenerek bir taşım kaynatılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun…
Alıntı...
Çoğumuzun uzaktan baktığı bir sebzedir kereviz. Adı duyulunca yüz buruşturanımız çoktur eminim :) Çoğumuza itici gelen bu sebzenin aslında çok sağlıklı olduğu bilinse de yapmamak ve yaptırılmaması için çeşitli bahaneler bulunur. Biz de sizler için bu sebzeyi nasıl göze ve damağa hitap eder diye düşünüyorken Kereviz Çorbası aklımıza geldi. Evet bu çorbayı içtikten sonra tüm ön yargılarınızdan kurtulacağınızdan eminiz. İşte sizler için Kereviz Çorbası için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığı…
Kereviz Çorbası için gerekli olan malzemeler
- 3 tane kereviz
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Dereotu
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
3 adet kereviz temizlenip soyularak yıkanır. İri parçalar halinde kesilip limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile 10-15 dakika pişirilir.
Haşlanmış kerevizler suyu ile beraber sıcakken rondodan geçirilerek püre haline getirilir.
Kerevizlerin içerisine ince ince kıyılmış olan dere otları eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir tencerede un ve yağ kavrulur. Kaynatılıp ılık hale getirilmiş et suyu kavrulmuş una ilave edilir.
Et suyunun içerisine, karabiber, tuz ve kereviz püresi eklenerek bir taşım kaynatılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun…
Alıntı...
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.