GuidePedia

0
Kuruyemişli Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hafif tadı ve besleyici özelliğiyle sağlıklı bir tat “Kuru yemişli Yufka Tatlısı”. Tatlımız için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…

Kuruyemişli Yufka Tatlısı için gerekli olan malzemeler

3 tane yufka
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 tane çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı çekilmiş fıstık
Yarım su bardağı çekilmiş badem
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
2/3 su bardağı kuru üzüm

Kuruyemişli Yufka Tatlısı nasıl yapılır?

Fırının 160 derecede ısıtılır..
Yufkalar iki fırın tepsisine yayılır ve fırına atılır. Yufkalar kuruyana kadar 19-20 dakika fırında tutulur.
Krema ve süt tencerede karıştırılır ve kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
Karışımın içine gül suyu, çırpılmış yumurta ve şeker ilave edilir.
Fırında kurutulan yufkalar el ile yuvarlanır.
Kırılmış fındık, badem, kuru üzüm ve tarçın bir kapta karıştırılır.
Fırın kabına ufalanmış yufkalar, kuruyemiş  ve tekrar yufka serilir.
Krema yufkaların üzerine dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilip krema ile servis edilir.
Afiyet olsun…

Yorum Gönder

Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.

 
Top