Revani Nasıl Yapılır?
Vazgeçilmez tatlılardan bir tane daha “Revani”. Hafif tadıyla kendine bağlayan bu lezzeti yapmak oldukça kolay. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz…
Revani için gerekli olan malzemeler
5 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
4 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Revani nasıl yapılır?
Yumurtalar mikserle çrıpılır. İçine şeker ilave edilip köpürene kadar çırpılmaya devam edilir.
Yoğurt ve irmik ilave edilir.
Un elenir ve içine 2 paket kabartma tozu eklenerek mikserle çırpılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve üzerine şeker serpilir.
Hazırlanan hamur fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen tatlının üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir.
Önceden hazırlanmış şerbet eklenip üzerine hindistan cevizi serpilir.
Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Vazgeçilmez tatlılardan bir tane daha “Revani”. Hafif tadıyla kendine bağlayan bu lezzeti yapmak oldukça kolay. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz…
Revani için gerekli olan malzemeler
5 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
4 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Revani nasıl yapılır?
Yumurtalar mikserle çrıpılır. İçine şeker ilave edilip köpürene kadar çırpılmaya devam edilir.
Yoğurt ve irmik ilave edilir.
Un elenir ve içine 2 paket kabartma tozu eklenerek mikserle çırpılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve üzerine şeker serpilir.
Hazırlanan hamur fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen tatlının üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir.
Önceden hazırlanmış şerbet eklenip üzerine hindistan cevizi serpilir.
Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.