Papatya Tatlısı Nasıl Yapılır?
Özel günler yaklaşıyor! Dolayısıyla misafirlerinize sunabileceğiniz bu leziz tarifi denemeye ne dersiniz? Hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarımızı renklendirecek bu lezzetli tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Papatya Tatlısı için gerekli malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2.5 bardak şeker
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı kakao
1/2 limon suyu
Papatya Tatlısı nasıl Yapılır?
Derince bir kapta yumurta, yoğurt ve yağı karıştırın.
Elde ettiğiniz karışıma 3 yemek kaşığı un ilave edip ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Ele yapışan bir kıvamda iken hamurun yarısını bölüm.
Ayırdığınız beyaz hamura un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Diğer hamura ise kakaoyu ekleyin. Burada da ele yapışmayan bir hamur elde etmek önemli. Elde ettiğiniz hamurları yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve papatya şekli verin.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Papatya şeklindeki hamurları birbirine yapıştırmak için hafif hafif sıkın.
180 derecelik fırında üstleri pembeleşene dek pişirin.
Şerbet malzemelerini tencereye alın ve iyice kaynatın.
Şerbetin şekeri iyice eridikten sonra limon suyunu ilave edin.
Hafif ateşte 20-25 dakika süre ile kaynatın.
Şerbeti sıcak sıcak soğuk tatlıya dökün ve servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun…
Özel günler yaklaşıyor! Dolayısıyla misafirlerinize sunabileceğiniz bu leziz tarifi denemeye ne dersiniz? Hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarımızı renklendirecek bu lezzetli tarif için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
Papatya Tatlısı için gerekli malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2.5 bardak şeker
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı kakao
1/2 limon suyu
Papatya Tatlısı nasıl Yapılır?
Derince bir kapta yumurta, yoğurt ve yağı karıştırın.
Elde ettiğiniz karışıma 3 yemek kaşığı un ilave edip ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Ele yapışan bir kıvamda iken hamurun yarısını bölüm.
Ayırdığınız beyaz hamura un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Diğer hamura ise kakaoyu ekleyin. Burada da ele yapışmayan bir hamur elde etmek önemli. Elde ettiğiniz hamurları yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve papatya şekli verin.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Papatya şeklindeki hamurları birbirine yapıştırmak için hafif hafif sıkın.
180 derecelik fırında üstleri pembeleşene dek pişirin.
Şerbet malzemelerini tencereye alın ve iyice kaynatın.
Şerbetin şekeri iyice eridikten sonra limon suyunu ilave edin.
Hafif ateşte 20-25 dakika süre ile kaynatın.
Şerbeti sıcak sıcak soğuk tatlıya dökün ve servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.