Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?
Kahvaltıda, yemekte, çay saatlerinde… Devamlı beğenerek ve çeşitlendirerek yaptığımız börekler yine vazgeçilmezlerimizden. Sizin için patlıcanlı olarak hazırladığımız böreği bir de bizim tarifimizden denemenizi tavsiye ediyoruz…
Patlıcanlı Börek için gerekli olan malzemeler
Üzeri için:
Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?
1 yemek kaşığı margarin tavaya eklenir ve küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma eklenip kavrulur.
Doğranmış maydanoz, kırmızı biber ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
Hazırlanan kıymalı harcın içine eklenip karıştırılır.
Ayrı bir kap içine süt, su ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Yufka temiz zemin üzerine serilir ve hazırlanan sütlü karışım bir fırça yardımı ile yıfanın üzerine sürülür.
Yufka kenarları ortada birleşecek şekilde katlanır.
Kuru yerlere tekrar sütlü karışım sürülür ve 4 parçaya kesilir.
Her karenin içine hazırlanan patlıcanlı harç koyulur ve kenarları içe doğru kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde dizilir.
Tüm yufkalar aynı şekilde yapıldıktan sonra üzerin yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Kahvaltıda, yemekte, çay saatlerinde… Devamlı beğenerek ve çeşitlendirerek yaptığımız börekler yine vazgeçilmezlerimizden. Sizin için patlıcanlı olarak hazırladığımız böreği bir de bizim tarifimizden denemenizi tavsiye ediyoruz…
Patlıcanlı Börek için gerekli olan malzemeler
- 1 yemek kaşığı Margarin
- 1 tane Soğan
- 250 gramKıyma
- 2 tane Patlıcan
- 1 çay kaşığı Kırmızibiber
- Karabiber
- 1/2 demet Maydanoz
- 3-4 tane Yufka
- 1/2 su bardağı Süt
- 1/2 su bardağı Su
- 1/2 su bardağı Sıvı Yağ
Üzeri için:
- 1 tane Yumurta Sarısı
Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?
1 yemek kaşığı margarin tavaya eklenir ve küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma eklenip kavrulur.
Doğranmış maydanoz, kırmızı biber ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
Hazırlanan kıymalı harcın içine eklenip karıştırılır.
Ayrı bir kap içine süt, su ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Yufka temiz zemin üzerine serilir ve hazırlanan sütlü karışım bir fırça yardımı ile yıfanın üzerine sürülür.
Yufka kenarları ortada birleşecek şekilde katlanır.
Kuru yerlere tekrar sütlü karışım sürülür ve 4 parçaya kesilir.
Her karenin içine hazırlanan patlıcanlı harç koyulur ve kenarları içe doğru kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde dizilir.
Tüm yufkalar aynı şekilde yapıldıktan sonra üzerin yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.