Patlıcanlı Paşa Kebabı Nasıl Yapılır?
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Patlıcanlı Paşa Kebabı için gerekli olan tüm malzemeler ve yapılışı aşağıda bulunmaktadır…
Patlıcanlı Paşa Kebabı için gerekli olan malzemeler
Sos İçin:
Patlıcanlı Paşa Kebabı yapılışı
Köfte hazırlanır.
Kıyma,ufalanmış ekmek içi,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz ,karabiber,tuz ve kimyon bir kaba alınır ve iyice yoğrulur.
Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır ve bir kenarda bekletilir.
Patlıcanlar 1 çorba kaşığı şeker ve tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletilir.
Patlıcan dilimleri yıkanıp kurutulur.
Kızgıon yağda hafifçe kızartılır.
Alt patlıcan dilimi üste köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek bir biçimce dizilir.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanısıvı yağ alınır.
Küçük doğranmış olan soğan ve dövülmüş sarımsaklar pembeleştirilir.
Rendelenmiş domates de eklenir iki dakika daha pişirilir.
Tuzu ayarlanır, bir bardak su ve şeker ilave edilir.
Bir dakika daha kaynattıktan sonra tava ateşin üzerinden alınır.
Fırın tepsisine dizilmiş olan patlıcanların üzerine bu sos dökülür.
15 dakika fırında pişirilir.
Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serpiştirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Patlıcanlı Paşa Kebabı için gerekli olan tüm malzemeler ve yapılışı aşağıda bulunmaktadır…
Patlıcanlı Paşa Kebabı için gerekli olan malzemeler
- 350 gram az yağlı kıyma
- 1 dilim ekmek içi
- 3 tane patlıcan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tane soğan
- Karabiber,tuz
- Kızartmak İçin
- 1 bardak sıvı yağ
Sos İçin:
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 tane soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 tane domates
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- Bir tatlı kaşığı şeker
Patlıcanlı Paşa Kebabı yapılışı
Köfte hazırlanır.
Kıyma,ufalanmış ekmek içi,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz ,karabiber,tuz ve kimyon bir kaba alınır ve iyice yoğrulur.
Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır ve bir kenarda bekletilir.
Patlıcanlar 1 çorba kaşığı şeker ve tuz eklenmiş suda 20 dakika bekletilir.
Patlıcan dilimleri yıkanıp kurutulur.
Kızgıon yağda hafifçe kızartılır.
Alt patlıcan dilimi üste köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek bir biçimce dizilir.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanısıvı yağ alınır.
Küçük doğranmış olan soğan ve dövülmüş sarımsaklar pembeleştirilir.
Rendelenmiş domates de eklenir iki dakika daha pişirilir.
Tuzu ayarlanır, bir bardak su ve şeker ilave edilir.
Bir dakika daha kaynattıktan sonra tava ateşin üzerinden alınır.
Fırın tepsisine dizilmiş olan patlıcanların üzerine bu sos dökülür.
15 dakika fırında pişirilir.
Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serpiştirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.