Taş Böreği Nasıl Yapılır?
İlginizi çekecek bir tarif daha Taş Böreği. Lezzetiyle akıllarda kalacak bu börek için malzemelerimiz ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…
Taş Böreği için gerekli olan malzemeler
Sos için:
Taş Böreği nasıl yapılır?
Etler sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Soğanlar çentiklenerek etlerin içine eklenir.
Kabak ve havucun kabuğu soyularak küp küp doğranır.
Tencerenin yarısına kadar su ilave edilir ve sebze ve etler yumuşayana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
2 tane yufka üst üste koyulur ve 4 parçaya kesilir.
Derin bir kase içine kesilen yufkaların bir parçası koyulur ve ortası çukurlaştırılır.
Yufkanın ortasına hazırlanan harç koyularak kenarları ile harcın üzeri kapatılır.
Kapatılan yufka ek yerleri altta kalacak şekilde ters çevrilip fırın tepsisine dizilir.
1 yemek kaşığı tereyağı ile un sararana kadar kavrulur.
Süt eklenip boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve böreklerin üzerine sürülür.
Her böreğin üzerine kaşık yardımı ile salça sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
İlginizi çekecek bir tarif daha Taş Böreği. Lezzetiyle akıllarda kalacak bu börek için malzemelerimiz ve yapılışı için tarifimize göz atabilirsiniz…
Taş Böreği için gerekli olan malzemeler
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane kabak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 tane yufka
- Tuz
- Karabiber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 100 gram taze kaşar rendesi
Taş Böreği nasıl yapılır?
Etler sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Soğanlar çentiklenerek etlerin içine eklenir.
Kabak ve havucun kabuğu soyularak küp küp doğranır.
Tencerenin yarısına kadar su ilave edilir ve sebze ve etler yumuşayana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
2 tane yufka üst üste koyulur ve 4 parçaya kesilir.
Derin bir kase içine kesilen yufkaların bir parçası koyulur ve ortası çukurlaştırılır.
Yufkanın ortasına hazırlanan harç koyularak kenarları ile harcın üzeri kapatılır.
Kapatılan yufka ek yerleri altta kalacak şekilde ters çevrilip fırın tepsisine dizilir.
1 yemek kaşığı tereyağı ile un sararana kadar kavrulur.
Süt eklenip boza kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve böreklerin üzerine sürülür.
Her böreğin üzerine kaşık yardımı ile salça sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir.
Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.