Üsküp Böreği Nasıl Yapılır?
Börek tarifleriniz içine eklenecek farklı bir tarif Üsküp Böreği. Et ile lezzetlenen tadına doyum olmaz Üsküp Böreği için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimiz…
Üsküp Böreği için gerekli olan malzemeler
Üsküp Böreği nasıl yapılır?
Et haşlanır ve ısıtılmış düdüklü tencereye aktarılır.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilip tuz eklenerek haşlanır.
Yufkalar yağlanmış fırın tepsisine buruşturularak yayılır.
Her yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve son katta aynı şekilde yapıldıktan sonra yufkalar kare dilimler halinde kesilerek önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında pişirilir.
Sos için sarmısaklı yoğurt içine un ve yumurta eklenerek karıştırılır.
Karışımın içine limon suyu eklenip mikser ile çırpılır.
1,5 – 2 su bardağı su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Kısık ateşte göz göz olana kadar karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelen sos ocaktan alınır.
Alt ve üstü pişen yufkalar fırından çıkarılır.
Etin haşlandığı su soğutulduktan sonra yufkaların üzerine gezdirilir.
Etler böreğin üzerine yayılıp üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
Ayrı bir kap içinde tereyapı eritilir ve kırmızı biber eklenerek etli yufkanın üzerine dökülür.
Hazırlanan tepsi fırına koyularak 5 – 10 dakika kadar pişirilip sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Börek tarifleriniz içine eklenecek farklı bir tarif Üsküp Böreği. Et ile lezzetlenen tadına doyum olmaz Üsküp Böreği için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimiz…
Üsküp Böreği için gerekli olan malzemeler
- 5 tane yufka
- 250 gram tereyağı
- 2 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı sarmısaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım kilo kuşbaşı et
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Üsküp Böreği nasıl yapılır?
Et haşlanır ve ısıtılmış düdüklü tencereye aktarılır.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilip tuz eklenerek haşlanır.
Yufkalar yağlanmış fırın tepsisine buruşturularak yayılır.
Her yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve son katta aynı şekilde yapıldıktan sonra yufkalar kare dilimler halinde kesilerek önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında pişirilir.
Sos için sarmısaklı yoğurt içine un ve yumurta eklenerek karıştırılır.
Karışımın içine limon suyu eklenip mikser ile çırpılır.
1,5 – 2 su bardağı su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Kısık ateşte göz göz olana kadar karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelen sos ocaktan alınır.
Alt ve üstü pişen yufkalar fırından çıkarılır.
Etin haşlandığı su soğutulduktan sonra yufkaların üzerine gezdirilir.
Etler böreğin üzerine yayılıp üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
Ayrı bir kap içinde tereyapı eritilir ve kırmızı biber eklenerek etli yufkanın üzerine dökülür.
Hazırlanan tepsi fırına koyularak 5 – 10 dakika kadar pişirilip sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder
Değerli ziyaretcilerimiz,yorumlarınız bizim için önemlidir.Lütfen yorumlarınızı yazınız.